Roosterkoekies

shorenAuteurShoren (Admin)MoeilijkheidsgraadBeginner

Roosterkoekies zijn kleine broodjes die op de BBQ (of Braai) worden gegrild, direct boven de kolen. Ze worden daardoor lekker krokant aan de buitenkant, maar zijn nog wel zacht van binnen.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 uur 20 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd2 uur 25 minuten

 300 g Bloem
 180 ml Lauw water
 15 g Suiker
 5 g Zout
 10 g Gist (gedroogde)
 30 ml Zonnebloemolie

1

Doe het water samen met de suiker en de gist in de kleine kom of in een maatbeker en laat dit een kwartiertje staan.

Meng in de grote mengkom alvast de bloem en het zout. Voeg daar vervolgens het water, suiker, gist mengsel aan toe en roer met een spatel de ingrediënten tot een plakkerige deegbal.

Stort deze deegbal op je werkblad en kneed het in 5 tot 10 minuten tot een elastisch deeg.

Maak je mengkom schoon en leg de deegbal er in. Dek de kom af met de natte theedoek en laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen.

Heeft het deeg een uur gerezen Verdeel het dan in bolletjes ter grootte van een mandarijn en leeg deze op een bakplaat of grote serveerplank. Laat de bolletjes nu nog 20 minuten rijzen.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Bestrijk de gerezen deegbollen dan met wat van de zonnebloemolie en gril de broodjes vervolgens 5 minuten per kant op de BBQ. Haal de roosterkoekies daarna van de BBQ en serveer ze op een mooie schaal, met wat lekkere smeersels. Eet smakelijk!

Rooterkoekies Uitgelicht

Ingrediënten

 300 g Bloem
 180 ml Lauw water
 15 g Suiker
 5 g Zout
 10 g Gist (gedroogde)
 30 ml Zonnebloemolie

Aanwijzingen

1

Doe het water samen met de suiker en de gist in de kleine kom of in een maatbeker en laat dit een kwartiertje staan.

Meng in de grote mengkom alvast de bloem en het zout. Voeg daar vervolgens het water, suiker, gist mengsel aan toe en roer met een spatel de ingrediënten tot een plakkerige deegbal.

Stort deze deegbal op je werkblad en kneed het in 5 tot 10 minuten tot een elastisch deeg.

Maak je mengkom schoon en leg de deegbal er in. Dek de kom af met de natte theedoek en laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen.

Heeft het deeg een uur gerezen Verdeel het dan in bolletjes ter grootte van een mandarijn en leeg deze op een bakplaat of grote serveerplank. Laat de bolletjes nu nog 20 minuten rijzen.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Bestrijk de gerezen deegbollen dan met wat van de zonnebloemolie en gril de broodjes vervolgens 5 minuten per kant op de BBQ. Haal de roosterkoekies daarna van de BBQ en serveer ze op een mooie schaal, met wat lekkere smeersels. Eet smakelijk!

Rooterkoekies Uitgelicht

Roosterkoekies

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *